villa siorra anjelina banner

 

Η έπαυλης Σιόρρα Αντζελίνα είναι η εκπλήρωση ενός παιδικού ονείρου. Από τότε που γεννήθηκα ήταν το πατρικό κτήμα που σαν βρισκόμουν εκεί, ζούσα το όνειρο μου. Η γλυκύτητα της φύσης, τα αρώματα, ο ζεστός ήλιος που έλουζε απ’ άκρη σε άκρη όλο το ξεχωριστό αυτό κτήμα, τα ολόγλυκα φρούτα των δέντρων με έκαναν να ονειρεύομαι ότι μια μέρα όταν μεγαλώσω θα κτίσω ένα μικρό κάστρο. Γύρω μου κάθε λογιών άνθη, πεταλούδες και αλλά χρωματιστά έντομα και φυτά της πλούσιας πανίδας και χλωρίδας της περιοχής της λιμνοθάλασσας Αντινιώτη. Ονομάστηκε και Νατούρα 2000 με ειδική νομοθεσία ώστε να προστατευτεί ο επίγειος αυτός παράδεισος.!!! Η οικογένεια Μπολέτση και οι πρόγονοι της είχαν επιλέξει το ίδιο κτήμα 200 χρόνια πριν για να κτίσουν εκεί το καλοκαιρινό τους σπίτι.


Το κτήμα μου "Σκάλωμα" αναφέρεται πολλές φορές σε παμπάλαια συμβόλαια που διαθέτω ως υποστατικό "Βουλγάρα" με ευρύτερα όρια. Μια έκταση που διέθετε όλα τα αγαθά.....Με όρια το νερό της λιμνοθάλασσας και τα γάργαρα νερά της βρύσης προς τα δυτικά απλωνόταν μακριά και περιείχε, περιβόλια, λαχανόκηπους, δάση, βοσκοτόπια και δεκάδες πρόβατα, γίδια, άλογα και πολλά ελαιόδεντρα, αμπέλια, αμυγδαλιές.!!!!


Το παλαιό πέτρινο κτίσμα που έχω στην ιδιοκτησία μου από το 2004 μετά από γονική παροχή από τον πατέρα μου έδειχνε ρομαντικό και ιστορικό αν και ερειπωμένο. Διάφορα παλαιά αντικείμενα, παλαιά ξύλα, χειροποίητα κεραμίδια, πανέμορφες πέτρες, ένα νόμισμα που ονομάζεται γαζέτα του 1664 που βρήκα στον κήπο έγιναν πηγή έμπνευσης για την επισκευή του.
Σταδιακά και με σεβασμό στην παράδοση και στην ιστορία του τόπου, οι Αρχιτέκτονες Μηχανικοί Γιάννης Βλάχος και Μαρκάτης Γεώργιος με βοήθησαν να υλοποιήσω τις επιθυμίες μου.
Ήθελα να διατηρήσω την παλιά τοιχοποιία και να χρησιμοποιήσω ανακυκλώνοντας όλα τα παλιά υλικά, διατηρώντας την θέση των κουφωμάτων, όπως τα είχαν οι πρόγονοι για να προστατεύετε ο ένοικος του σπιτιού από τις καιρικές συνθήκες.


Ο εσωτερικός χώρος.

 

Η είσοδος βρίσκεται στην βόρεια πλευρά και έτσι αφού αναδείχθηκε μέσα στον παλιό τοίχο συντηρήθηκε πλαισιώθηκε με τα παλιά μάρμαρα.


Δεξιά και αριστερά υπάρχουν πολεμίστρες μέσα στον τοίχο. Ο τοίχος έχει πολλά σημεία που χρησιμοποιήθηκαν σαν κρυψώνες παλαιών αντικειμένων. Τα παλαιά ξύλα της σκεπής διακοσμούν τα εσωτερικά κουφώματα ως ανώφυλλα. Στο δάπεδο στρώθηκε ολόλευκος γρανίτης που αντανακλά τον θερμό φωτισμό του ισογείου.


Ένα ολόλευκο δερμάτινο σαλόνι, που γίνεται κρεβάτι βρίσκεται απέναντι στο ενεργειακό τζάκι που ζεσταίνει σε περίπτωση που χρειαστεί στον ένοικο .

Στο ανοικτό μεγάλο δωμάτιο, βρίσκεται επίσης μία χειροποίητη παλαιά ολόλευκη τραπεζαρία με 6 καρέκλες. Επιπλέον ένα δεύτερο τραπέζι αντίκα, με δυο ακόμη καρέκλες που βρέθηκαν σε ένα εγκαταλελειμμένο καφενείο. Έχει την χρήση γραφείου με συρτάρι! Μία βιτρίνα σε κλασικό στιλ σε χρώμα του ξύλου και το παλιό μπαούλο ή κασέλα ζωγραφιστό, χρονολογείται γύρω στα 1900.


Η κουζίνα είναι χειροποίητη από τον ίδιο παραδοσιακό τεχνίτη ξυλουργό που αναπαλαίωσε όλα τα έπιπλα του σπιτιού. Άνετη και μοντέρνα, κλασική και πρακτική. Διαθέτει, πολλούς χώρους, καθώς εντοιχισμένο πλυντήριο ρούχων, πλυντήριο πιάτων, φούρνο ηλεκτρικό, ψυγειοκαταψύκτη και μικροκυμάτων. Η κεραμική εστία και ο αποροφητήρας επίσης πολύ καλής ποιότητας! Σερβίτσιο για 6 άτομα από πορσελάνη, ποτήρια του κόκκινου και άσπρου κρασιού καθώς και νερού, ουίσκι κ.λπ.

Κατσαρολικά , μπολ, τηγάνια και γενικά όσα χρειάζονται για μία άνετη διαμονή.

Ηλεκτρικές συσκευές υπάρχουν αρκετές. Καφετιέρα του γαλλικού καφέ, τοστιέρα, βραστήρας νερού, αποχυμωτής, μίξερ, μπλέντερ, μιξεράκι Νες καφέ. Ηλεκτρικό ατμοσίδερο και σιδερώστρα, ανεμιστήρας, και τέλος κλιματιστικό χώρου για δροσιά η θέρμανση.


Το σύστημα της τηλεόρασης διαθέτει dvd, cd, radio και δορυφορική, ψηφιακή λήψη ελληνικών και ξένων καναλιών.


Στο σαλόνι βρίσκονται πρωτότυπα έργα κερκυραίων ζωγράφων. Επίσης μια τοιχογραφία που αναπαριστά την ζωή στην λιμνοθάλασσα!


Η εσωτερική σκάλα έχει σιδερένιο μασίφ σκελετό και ξύλινα σκαλοπάτια. Οδηγεί στον πάνω όροφο όπου ο φιλοξενούμενος μπορεί να απολαύσει στο χολ, μια ιδιωτική συλλογή από παλιές κερκυραϊκές φωτογραφίες! Στον ίδιο χώρο, βρίσκεται ένας καναπές, μεταλλικό κρεβάτι, καθώς και μια ντουλάπα. Ένας βενετσιάνικος καθρέπτης και μια μπαλκονόπορτα που οδηγεί στο μικρό μπαλκόνι με τις δυο καρέκλες. Στο βάθος υπάρχει ένα από τα δύο μπάνια του σπιτιού.


Μπανιέρα με θέα στην Αδριατική θάλασσα, τουαλέτα με θέα στη παράλια του Άγιου Σπυρίδωνα! Δυο μεγάλοι μαρμάρινοι νιπτήρες και δυο μεγάλους καθρέπτες!
Δίπλα στο μπάνιο βρίσκεται η μια κρεβατοκάμαρα με το μεγάλο μπαλκόνι με την εκπληκτική θέα. Δυο μονά κρεβάτια που ενώνουν μεταξύ τους χωρίς κενό, με ορθοπεδικά στρώματα υψηλής ποιότητας. Δυο κομοδίνα και καθρέπτης τουαλέτα, μεγάλη ντουλάπα!

Στην κρεβατοκάμαρα υπάρχει μια τοιχογραφία Κερκυραίου ζωγράφου με παράσταση τοπίου της Βενετίας!


Στο μπαλκόνι 4 καρέκλες και τραπέζι, ομπρέλα.


Στην άλλη πλευρά του χολ υπάρχει το δεύτερο δωμάτιο. Έχει ένα μεγάλο παράθυρο προς την λιμνοθάλασσα με θέα και ένα διπλό κρεβάτι, χτιστά κομοδίνα, βιβλιοθήκη και ντουλάπα. Το στρώμα είναι επίσης ανατομικό και τα κλινοσκεπάσματα, κουβερλί κ.λπ. εξαιρετικής ποιότητας. Όλα τα παράθυρα διαθέτουν παντζούρια και σήτες.

 

Ο κήπος

 

Στον περιβάλλον χώρο, όλα είναι αρμονικά δεμένα μεταξύ τους.Το παλιό με το καινούργιο, τα άνθη, φυτά αρωματικά με την φυσική πέτρα. Πλακόστρωτη η αυλή και σε πολλά σημεία στρωμένη με βότσαλο. Μπάρμπεκιου με μεγάλη τραπεζαρία, ξύλινα και χτιστά καθίσματα .Όλα τα αξεσουάρ έτοιμα για να απολαύσει ο ένοικος το ψήσιμο έξω. Ένα εξωτερικό δεύτερο μπάνιο με καμπίνα ντουζιέρα,υπάρχει εύκολη πρόσβαση, ακόμη και σε άτομα με ειδικές ανάγκες! Ένα μεγάλο ξύλινο καθιστικό στολίζει την μεγάλη ταράτσα με θέα στο ηλιοβασίλεμα. Μια τεράστια ομπρέλα προστατεύει από τον χρυσό ήλιο!!!!!

Το δυτικό μπαλκόνι της βίλας, εκτός απο την υπέροχη θέα στη θάλασσα, τα ολόχρυσα ηλιοβασιλέματα,  βλέπει και στην ιδιωτική πισίνα διαστάσεων 8Χ4μ, βάθος 1.40μ, με υπέροχο μπλε ψηφιδωτό πλακάκι και σας περιμένει να την χαρείτε.

 

Φτάνοντας στο οικόπεδο 2.700 τμ συναντάς μια περίτεχνη πέτρινη μάντρα από ντόπια Περιθειώτικη πέτρα, και μια καγκελόπορτα από μασίφ σίδερο σε μπρούτζινο χρώμα.

Το άνοιγμα της αυτόματο, διευκολύνει την είσοδο - έξοδο !
Διαθέτει επίσης η είσοδος κουδούνι και θυροτηλέφωνο.


Ο τσιμεντένιος διάδρομος με τον απαραίτητο φωτισμό ,οδηγεί στο πιο ψηλό σημείο του οικοπέδου όπου βρίσκεται το παρκινγκ της βίλας. Το κτήμα κατάφυτο ελιές, αμυγδαλιές, αμπέλια, αχλαδιές, λεμονιές, καθώς και μία κερασιά φιλεύουν τον φιλοξενούμενο νόστιμα φρούτα.
Το λάδι μας και το κρασί εξαιρετικής ποιότηταςδιατίθεται και προς πώληση.


Το φωτισμό του οικοπέδου και το πότισμα των φυτών επιμελήθηκαν οι γιοί μου Γεράσιμος Πιτικάρης φοιτητής Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Έκτoρας Πιτικάρης φοιτητής Σχολής Γεωπόνων - Τεχνολόγων ΤΕΙ Θεσσαλίας και γίνονται αυτόματα. Η χρήσιμη ηλιακή ενέργεια που λόγω του σημείου έχει επάρκεια χρησιμοποιείται προσωρινά για την παραγωγή ζεστού νερού. Μελλοντικά προγραμματίζω να ζεσταίνει και το νερό της πισίνας! Όλο το κτήμα
Είναι περιφραγμένο και άψογα καθαρισμένο .
Η θέα από όλα τα επίπεδα του σπιτιού είναι εκπληκτική! Αντικρίζει ο επισκέπτης ανατολή και δύση! Από τα διαπόντια νησιά, κανάλι ντ' αμούρ, Καρουσάδες, Ρόδα, Αχαράβη, Αλμυρό, Άγιο Σπυρίδωνα μέχρι και τα ψηλά βουνά της Βορείου Ηπείρου! Οι Άγιοι Σαράντα φεγγοβολούν
στο βάθος του ορίζοντα με το λιμάνι τους και τα σύγχρονα πολυώροφα κτίρια! Και πιο ψηλά οι Λούτσες ,ο Παντοκράτορας, το Λαύκι.

Την εκπληκτική θάλασσα που αλλάζει συνέχεια σύμφωνα με τον άνεμο και τα σύννεφα την
φορεσιά της και τον ήχο από τις βάρκες που περνούν, άφησα να σας περιγράψω στο τέλος γιατί αυτή είναι που με ενέπνευσε στην διακόσμηση και στην επιλογή
των χρωμάτων!

Την θάλασσα που ταξίδεψε τους προγόνους μου από τα παράλια της Δαλματίας στην Ήπειρο και στην συνέχεια σε τούτο το ευλογημένο νησί, που ήταν και είναι η πεντάμορφη κόρη του Βορά!!!!
Αυτήν την θάλασσα που έγραψε ο Όμηρος και τόσοι άλλοι ποιητές ζωγράφοι αγάπησαν αυτήν
που περικλείει την όμορφη, ευλογημένη, πολυτραγουδισμένη γη των Φαιάκων! Την Κέρκυρα !