1. ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

 

st spyridon second beach


Μια ακόμη όμορφη και ήσυχη παραλία. Στο όριο μεταξύ του Βορρά και τα βορειοανατολικά παράλια κοντά στον προστατευμένο υδροβιότοπο της λίμνης Αντινιώτη ανάμεσα στα τουριστικά θέρετρα της Κασσιώπης και Acharavis. Meros ήσυχο με ήρεμα κρυστάλλινα νερά ιδανικό για παιδιά,  χαρακτηριστική εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα και μερικές ταβέρνες.

 

Τύπος

 Οι κύριες παραλίες εδώ είναι αμμώδης.

 

Ξαπλώστρες

 Ξαπλώστρες και ομπρέλες είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση.

 

Εγκαταστάσεις

 Υπάρχουν ντους, τουαλέτες και αποδυτήρια διαθέσιμο.

 

Παιδί Καταλληλότητα

 Η κύρια παραλία εδώ είναι πολύ φιλικό για τα παιδιά τα νερά είναι ρηχά και η παραλία είναι αμμώδης. Υπάρχει όμως μια μικρή λωρίδα πάνω από την παραλία όπου τα αυτοκίνητα που παρκάρουν.

Η παραλία του Αγίου (Αγ) Σπυρίδων, Άγιος  Σπυρίδωνα, Corfu Resort Guide, Κέρκυρα Ταξιδιωτικός Οδηγός

 

Προσιτότητα

 Η παραλία Σπυρίδων είναι επίπεδη, αν και υπάρχει μια μικρή κλίση προς τα κάτω στην πρώτη παραλία. Για να οδηγήσετε ή να περπατήσετε μέχρι το θέρετρο από τον κεντρικό δρόμο είναι αρκετά επίπεδη.

 

Καθαριότητα και Αχινοί

 Άγιος Σπυρίδων είναι μια παραλία με γαλάζια σημαία. Δεν υπάρχουν αχινοί σχετικά με τις κύριες παραλίες, αλλά να είστε προσεκτικοί στην άκρη κοντά στα βράχια.

 

ΜΕΡΗ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

 lagoon

 

Άγιος Σπυρίδων είναι γνωστό στην βορειοανατολική πλευρά της Κέρκυρας ως ένα φυσικό καταφύγιο. Το αποθεματικό βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο κατά μήκος από τις παραλίες. Υπάρχουν πολλές πεταλούδες και τα άγρια λουλούδια και τα ψάρια κολυμπούν επάνω το κανάλι και γεννούν εκεί τα αυγά εδώ. Υπάρχει επίσης μια λιμνοθάλασσα πίσω από το θέρετρο - το οποίο έχει αυξήσει τον αριθμό των κουνουπιών στην περιοχή!

flower

 

Αυτό το πολυετές έχει παχιά, επίπεδη, κορδέλα-διαμορφωμένα φύλλα, πλάτους 2 έως 4 cm, συχνά παρουσιάζουν μία ή περισσότερες ανατροπές στη λεπίδα. Ανθίζει από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο με μεγάλα, αρωματικά, πολύ επιδεικτικός λευκά λουλούδια? την ομορφιά τους ενέπνευσαν τους αρχαίους τοιχογραφίες των ανακτόρων της Κνωσού στην Κρήτη και στη Θήρα της Σαντορίνης. Το φυτό αυτό έχει διανεμηθεί σε όλες τις αμμώδεις παράλιες περιοχές της Ελλάδα, αλλά δεδομένου ότι είναι το αντικείμενο της αδιάκριτης picking είναι, δυστυχώς, όλο και κάπως σπάνιο. Άγιος Σπυρίδωνας είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα μέρη.

 

Πώς να φτάσετε στον Άγιο Σπυρίδωνα

Πάρτε το κεντρικό δρόμο έξω από Κασσιόπη ακολουθώντας τις πινακίδες προς την Αχαράβη, ο δρόμος είναι θυελλώδεις, αλλά ευρύτερη από ό, τι τα προηγούμενα δρόμους της Βορειοανατολικής. Μείνετε στον κεντρικό δρόμο μέχρι να μπορείτε να δείτε το σημάδι στα δεξιά για τον Άγιο Σπυρίδωνα χαμηλώσουμε εδώ και ακολουθήστε το δρόμο για το σούπερ μάρκετ να πάει παρελθόν αυτό Συνεχίζοντας τον δρόμο που φέρουν ελαφρά προς τα αριστερά σας. Στο τέλος αυτού του δρόμου θα συναντήσετε στο πάρκινγκ θάλασσα για μερικά αυτοκίνητα είναι διαθέσιμη εδώ. Υπάρχει περισσότερη χώρος στάθμευσης στο δεύτερο κόλπο που φέρει γύρω από τα δεξιά σας καθώς οδηγεί

 

ΑΠΡΑΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΚΙ

 36452442

 

Απραός και το Καλαμάκι είναι μια όμορφη παραλία στη βορειοδυτική ακτή της Κέρκυρας. Είναι περίπου 5 χιλιόμετρα από το χωριό της Κασσιόπης και περίπου 40 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας. Απραός και η παραλία του Καλαμακίου χαρακτηρίζονται από Κερκυραϊκούς ελαιώνες που καταλήγουν σε μια ατελείωτη αμμουδιά. Αυτό το μαγικό μέρος είναι ιδανικό για ήσυχες διακοπές και ρομαντικές βόλτες στην παραλία. Όταν ο ήλιος δύει, πορτοκαλί και μωβ χρώματα που κυριαρχούν στον ουρανό είναι σε αρμονία με τα καταγάλανα νερά του Ιονίου. Η μεγάλη ξύλινη προβλήτα στέκεται εκεί για χρόνια και κρατά συντροφιά σε μοναχικά αλιείς, στους λάτρεις, και για τόσους άλλους που θέλουν να απολαύσουν τη γαλήνη της θάλασσας.

 

Καλαμάκι - Που να κολυμπήσετε

Η παραλία είναι μοναδική για οικογένειες και μικρά παιδιά, γιατί τα νερά είναι πολύ ρηχά και κάνει τη διασκέδαση του παιχνιδιού και ασφαλής. Το καλοκαίρι σκάφη από Κασσιόπη μεταφέροντας ανθρώπους και να οργανώσουν μπάρμπεκιου, παιχνίδια στην παραλία και άλλες εκδηλώσεις στην παραλία του Καλαμακίου. Επίσης υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες.

 

Υπηρεσίες & Fun

Η περιοχή προσφέρει παραδοσιακές ψαροταβέρνες που έχουν θέα προς την παραλία, Μερικά από αυτά είναι το Καλαμάκι Εστιατόριο, Νικόλα Ταβέρνα, Δημάκος Restaurant και δύο υπαίθρια μπαράκια που προσφέρουν κρύες μπύρες, καφέδες και αναψυκτικά. Στον κεντρικό δρόμο είναι ένα κατάστημα που πουλάει χειροποίητα ξυλόγλυπτα ελιάς σε μεγάλη ποικιλία και πολλά σχέδια.

 

ΑΛΜΥΡΟΣ

almyros

 

Ο Αλμυρός είναι μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Κέρκυρας που βρίσκεται 45 χιλιόμετρα από την πόλη. Έχει μήκος 7 χιλιομέτρων και είναι στην πραγματικότητα μια συνέχιση της Arachavi. Η παραλία είναι γνωστή για τα ρηχά νερά και την ψιλή άμμο που δημιουργούν ένα τέλειο και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά. Σε αντίθεση με την κοσμοπολίτικη παραλία της Arachavi, ο Αλμυρός προσφέρει ήρεμες στιγμές, χωρίς να στερείται τις βασικές τουριστικές εγκαταστάσεις, όπως ξαπλώστρες και ομπρέλες. Λίγα μέτρα πιο πέρα από την παραλία θα βρείτε κάποιες πολύ όμορφες ψαροταβέρνες με πανέμορφη θέα προς τη θάλασσα και τα αλβανικά παράλια. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε νόστιμα Κερκυραϊκά φαγητό και εξαιρετική θαλασσινά εδέσματα. Υπάρχουν συχνά λεωφορεία μεταξύ του Αλμυρού και την πόλη της Κέρκυρας.